Na Gimnaziji Ledina se dogaja veliko zanimivega skozi vse leto. Da bi o tem vsi vse vedeli, pišemo novice. Na novice se je dobro naročiti in si tako zagotoviti, da nič ne uide.

23. 11. 2020

Ocena filma Razbijalka sistema

Razbijalka sistema odlično prikazuje, na kakšne skrajne načine lahko otrok kliče na pomoč s svojim obnašanjem, če ni deležen pravilne vzgoje in občutka varnosti, ki bi jo s strani staršev obvezno moral dobiti.

Preberi več
4. 11. 2020

Ocena filma: Samo dobre stvari

Si želiš med šolanjem na daljavo ogledati kakovosten tujejezičen film, ki nasmeji in da misliti o družbeni solidarnosti? Naja Sedej Dolničar, 4. C, si je ogledala italijanski film Samo dobre stvari in ga ocenila.

Preberi več
27. 10. 2020

Ledinci na predavanju ZOTKS

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je od ponedeljka, 26. 10., do srede, 28. 10. 2020, organizirala virtualna predavanja in delavnice za učence, dijake, učitelje in mentorje, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Preberi več
21. 10. 2020

Ledinec, veš, kaj ješ?

Letošnji svetovni dan hrane, zgodil se je 16. oktobra, obeležujemo s spletnim projektom Ledinec, veš, kaj ješ?, ki poteka v prvem tednu ponovnega šolanja na daljavo.

Preberi več
7. 9. 2020

Aleš Poljanšek – dobitnik Krkine nagrade za raziskovalno nalogo

Aleš Poljanšek, 4. f, je v lanskem šolskem letu na regijskem tekmovanju mladih raziskovalcev pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije v Ljubljani (ZOTKS) zagovarjal raziskovalno nalogo Zelena ekstrakcija čebulnih listov za podaljšanje obstojnosti oljčnega olja. Naloga je bila skupaj z zagovorom ocenjena z odliko.

Preberi več
13. 7. 2020

Podelitev maturitetnih spričeval

Dragi maturantje, čestitamo vam za odlično opravljeno maturo in vam želimo veliko uspeha na vaši nadaljnji poti. In če vas pot kdaj zanese po Resljevi, bomo veseli, če se oglasite na številki 12. Na Ledini ste vedno dobrodošli!

Preberi več
7. 7. 2020

Vugiji 2020

Vabimo vas, da si ogledate prireditev Vugiji, ki jo vsako leto pripravi Dijaška skupnost Gimnazije Ledina in na kateri podelimo nagrade najboljšim dijakom ter se poslovimo od maturantov.

Preberi več
20. 5. 2020

Ministrica na obisku

Gimnazijo Ledina je v sredo, 20. 5. 2020, obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Z vodstvom šole se je pogovarjala o problematiki odprtja šole za maturante in pouka na daljavo, ogledala si je, kako poteka pouk za maturante ob upoštevanju varnostno-higienskih ukrepov, in maturante spodbudila k čim boljši pripravi na maturo.

Preberi več
19. 5. 2020

Svetovni dan Zemlje

Obeleževanje 22. aprila, svetovnega dneva Zemlje letos poteka že petdesetič. Ledinci, ki sodelujejo pri Unescu in Ekošoli, so združili moči in Zemlji v čast pripravili e-knjigo.

Preberi več
22. 4. 2020

Macaron d’or

Med karanteno so se na pobudo Francoskega inštituta številni dijaki in zaposleni Gimnazije Ledina preizkusili v pripravi francoskih sladic. Žal je dišalo le v njihovih domovih, nam pa se bodo sline cedile ob fotografijah najrazličnejših krem, makronov, kolačev, šarlot, pit in palačink.

Preberi več
26. 3. 2020

Kaj početi v samoizolaciji?

Ena od stvari, ki se pojavi v času izolacije, je tudi dolgčas. Ves čas smo doma in ob tem se lahko počutimo frustrirane, saj ne moremo delati vsega tistega, kar bi si želeli. Da nas dolgčas ne bi preveč zamoril, je tukaj nekaj nasvetov. Šolski psihologinji: Anja Vidmar in Lidija Srša

Preberi več
23. 3. 2020

Rezultati Cankarjevega tekmovanja

Dobitnici srebrnega Cankarjevega priznanja za 3. in 4. letnik sta Manca Kraševec (3. a) in Veronika Lazarević (4. g). Iskrene čestitke! Mentorica: Tatjana Cvetko

Preberi več