Na Gimnaziji Ledina se dogaja veliko zanimivega skozi vse leto. Da bi o tem vsi vse vedeli, pišemo novice. Na novice se je dobro naročiti in si tako zagotoviti, da nič ne uide.

12. 7. 2021

Rezultati mature

Maturo je v spomladanskem roku uspešno opravilo 99 % ledinskih maturantov, povprečno število točk je bilo 20. Osem dijakov se je uvrstilo med zlate maturante.
Vsem ledinskim maturantom iz srca čestitamo. Naj bo vaša življenjska pot srečna!

Preberi več
7. 7. 2021

55. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Luka Medic iz 3. g je na 55. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije prejel srebrno priznanje. Žirijo je prepričal z raziskovalno nalogo Vpliv konzerviranja plodov čilijev (Capsicum spp.) na vsebnost kapsaicinoidov.

Preberi več
18. 6. 2021

Unesco projekt Zelišča – jih poznamo?

Čas počitnic je tudi čas nabiranja in sušenja zelišč - za pripravo okusnih jedi, zdravilnih čajev in drugih pripravkov. V okviru Unesco projekta Platforma raznolikosti - Zelišča so dijakinje 2. letnika, Julija (2. d), Lana (2. d), Katarina (2. c) in Ajda (2. e), spoznavale lastnosti in uporabo zelišč naših babic, posadile svoj zeliščni vrtiček in zelišča predstavile s fotografijo.

Preberi več
15. 6. 2021

Svetovni dan oceanov

Svetovni dan oceanov obeležujemo 8. junija od leta 2008. Nacionalni inštitut za biologijo v tem času vsako leto priredi dan odprtih vrat. Letos je ta potekal v spletni obliki, udeleženci smo si lahko ogledali videoposnetke. Letošnja tema sta bila življenje in preživetje.

Preberi več
15. 6. 2021

Zdrava šola

Zdravošolci Gimnazije Ledina so v letošnjem šolskem letu izvedli dva uspešna dogodka: Ledinci se družijo in Spodbujamo gibanje.

Preberi več
14. 6. 2021

Na obisku: Petra Vladimirov

Pred kratkim nas je obiskala psihologinja in sociologinja ter bivša ledinka Petra Vladimirov, avtorica knjige Evforija, v kateri popisuje eno najtežjih vzdržljivostnih gorskotekaških preizkušenj na svetu "Evforijo vrhov" v Andori ter pot iz Kranja do Pirana, ki jo z gojenci Vzgojnega zavoda Kranj premagajo vsako poletje.

Preberi več
11. 6. 2021

Utrinki z nagradnega izleta tutorjev

Po napornem šolskem letu, polnem logaritmov in različnih fizikalnih sil, smo se tutorji malce spočili na nagradnem izletu. Imeli smo se super! Vsem želimo prijetne počitnice, polne nešolskih izzivov.

Preberi več
9. 6. 2021

Dve zlati Cankarjevi priznanji

Na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje 2020/2021 sta dijakinji Izabela Ostanek, 1. b, in Katja Teja Miklavčič, 2. f, osvojili zlato Cankarjevo priznanje.

Preberi več
4. 6. 2021

Sokolčice na Šolskem plesnem festivalu

V četrtek, 3. 6. 2021, je potekalo državno prvenstvo v plesu za srednje šole – Šolski plesni festival. Sokolčice so osvojile 1. mesto v produkciji.
Tekmovale so tudi posameznice, in sicer Gaja Svetec (1. mesto hip hop), Julija Zajc (2. mesto latino) in Leontina Kečan Komić (2. mesto pop). Skupaj so osvojile 2. mesto.

Preberi več
3. 6. 2021

Sproščeno in veselo

Maturantje se te dni potijo ob reševanju zagonetnih nalog, ostali pa zanje močno stiskamo pesti ter medtem spoznavamo tudi drugačne načine pouka, se gibamo v naravi, ustvarjamo in se po (pre)dolgih mesecih pred zasloni spet družimo in povezujemo.

Preberi več
25. 5. 2021

Teden umetnosti

Od 24. do 30. maja poteka na večini slovenskih šol teden umetnosti. Ker smo na naši šoli imeli zelo aktivno Kulturno pomlad, bomo v tem tednu kulturi dali piko na i s postavitvijo razstav likovnih del dijakov 1. letnika v različnih kotičkih šole. Razstavljena kiparska dela in zelo slikoviti zini so nastali pri likovnem snovanju.
Vabljeni k ogledu.

Preberi več
24. 5. 2021

Spoznaj in posadi medovito rastlino

Ob svetovnem dnevu čebel, 20. 5. 2021, smo se na Gimnaziji Ledina odzvali na letošnjo posebno situacijo, ko zaradi pozebe in izjemno hladne in vremensko nestanovitne pomladi čebelam primanjkuje hrane. V šolskem Unesco in Eko projektu smo svoje moči združili dijaki 1. b, 2. a, 2. c, 2. d in 2. f ter učitelji; povezali smo se v projektu Spoznaj in posadi medovito rastlino.

Preberi več
21. 5. 2021

Menjaj branje in sanje 2021

V četrtek, 22. aprila, smo na Gimnaziji Ledina pripravili zaključno srečanje državnega Unesco projekta Menjaj branje in sanje, na katerem smo gostili pisateljico Tanjo Mastnak in učence več osnovnih šol.

Preberi več