Na Gimnaziji Ledina se dogaja veliko zanimivega skozi vse leto. Da bi o tem vsi vse vedeli, pišemo novice. Na novice se je dobro naročiti in si tako zagotoviti, da nič ne uide.

31. 1. 2023

Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta

27. 1. je svetovni dan spomina na žrtve holokavsta - pred 78 leti je namreč sovjetska vojska osvobodila največje nacistično taborišče Auschwitz-Birkenau na Poljskem. V spomin na ta dan smo v četrtek, 19. 1. 2023, prisluhnili predavanju zgodovinarja Borisa Hajdinjaka, direktorja Sinagoge Maribor, o holokavstu v Ljubljani in usodi ljubljanskih Judov med drugo svetovno vojno.

Preberi več
31. 1. 2023

Teden pisanja z roko

Prejšnji teden so se pod vodstvom bivše ledinke, akademske slikarke mag. Barbare Jurkovšek, dijaki 1. b in 1. c preizkusili v kaligrafji in tako obeležili Teden pisanja z roko. Nastali so številni lični zapisi.

Preberi več
31. 1. 2023

Tematski dan

Po napetih zadnjih dneh prvega ocenjevalnega obdobja smo v sredo, 18. 1. 2023, za en dan odložili zvezke in učbenike. Tradicionalni tematski dan smo posvetili temam, ki zadevajo mlade in jih spodbujajo k razmišljanju o njihovem počutju, čustvovanju in prihodnosti.

Preberi več
27. 1. 2023

Ledinska tržnica fakultet

V šolski telovadnici je v sredo, 18. 1. 2023, potekala Ledinska tržnica fakultet, na kateri je več kot 60 študentov, bivših ledincev, dijakom 3. in 4. letnika z veliko vnemo predstavljalo svoj študij, z njimi delilo svoje izkušnje in jim opisovalo študentsko življenje. Telovadnica je postala mravljišče zdajšnjih in nekdanjih ledincev, že odločenih, v dvomih, prestrašenih, opogumljajočih in pomirjujočih. Vzdušje je bilo prijetno klepetavo. Dragi študentje, iskrena hvala za vaš izjemni odziv, vse informacije in čas, ki ste ga namenili dijakom!

Preberi več
26. 1. 2023

Rezultati šolskega tekmovanja iz psihologije

Znani so dobitniki bronastega priznanja iz znanja psihologije: Nika Sodnik, Zala Ivanović Loparec, Anej Grošičar, Viva Kadunc, Iza Wallner, Eva Bende, Katja Teja Miklavčič, Izabela Ostanek, Julija Golob, Nejla Bosnić, Zala Ferenc, Rebeka Nagode, Iris Vinski, Maruša Tomaževič, Vita Mlinar, Tjaša Kerpan, Gaja Svetec, Iza Izabela Jarc, Petra Lepen in Alja Gabrovec.

Preberi več
23. 1. 2023

Projekt “Delovanje za enakost” z Nikom Škrlecem

V sredo, 18. 1. 2023, so dijaki 3. c z igralcem Nikom Škrlecem razmišljali o sovražnem govoru in spoznavali pasti interneta. Oblikovali so prispevek, kako mlade nagovoriti za primernejšo komunikacijo na spletu in v živo, Nik pa je spoznal, da je pisati na tablo in sočasno govoriti res težko. Projekt Delovanje za enakost Mirovnega inštituta se bo nadaljeval v prihodnjih mesecih.

Preberi več
16. 1. 2023

Dramska skupina Carpe diem na pripravah

Člani dramske skupine Carpe diem se že vse šolsko leto pripravljajo na predstavo Tjaše Mislej Naše skladišče, ki bo na ogled v času Kulturne pomladi. Na intenzivnih vajah v Bohinju so od petka do nedelje trdo delali, zato komaj čakajo na nastop na odru, še bolj pa na ledinsko občinstvo.

Preberi več
16. 1. 2023

Ženska na odru sveta

Branje maturitetnih dram, ki v središče postavljajo žensko, je Lano Kralj (4. c) spodbudilo k umetniškemu poustvarjanju. Nastala je upodobitev junakinj maturitetnega sklopa Ženska na odru sveta.

12. 1. 2023

Projekt “Delovanje za enakost” z Niko Rozman

Oddelek 3. c je v sredo, 11. 1. 2023, v okviru evropskega projekta Delovanje za enakost obiskala igralka Nika Rozman. Z njo in bivšima ledinkama, dr. Živo Humer in mag. Mojco Frelih z Mirovnega inštituta, so dijaki razmišljali o enakosti med spoloma.

Preberi več
5. 1. 2023

Pogovor s šolsko psihologinjo Anjo Vidmar

Šolska psihologinja Anja Vidmar je decembra gostovala v oddaji Svetovalni servis na Radiu Prvem. Čeprav se naslov prispevka "Pred počitnicami je treba opraviti številne šolske obveznosti" nanaša na predpočitniški čas, prinaša intervju vrsto nasvetov o učenju, ki pridejo prav tudi zdaj, v času popravljalnih rokov. Vabljeni, da prisluhnete pogovoru.

3. 1. 2023

Rokometaši na državno prvenstvo

Dijaki Gimnazije Ledina so dosegli 2. mesto na ljubljanskem tekmovanju v rokometu in se uvrstili na državno prvenstvo.
Čestitke ekipi za odlično igro!