Na Gimnaziji Ledina se dogaja veliko zanimivega skozi vse leto. Da bi o tem vsi vse vedeli, pišemo novice.

20. 2. 2024

Zgodba o ledinitisu

Na uvodni predstavitvi šole za informativni dan so ledinci zaigrali kratek prizor, v katerem zaskrbljena mama Katja na pregledu pri pediatrinji izve, da je sin Kolja zbolel za ledinitisom.

Preberi več
17. 2. 2024

Smučanje v Gerlitznu

Pustni torek smo preživeli razigrano na zimskem športnem dnevu v sončnem Gerlitznu. Vsi smo se maskirali v - smučarje.

Preberi več
15. 2. 2024

Carpe diem na “svoji” predstavi

Člani dramske skupine Carpe diem so v Prešernovem gledališču Kranj uživali v "svoji" predstavi Naše skladišče, tokrat ne na odru, ampak med gledalci. Po predstavi pa so se končno srečali z avtorico Tjašo Mislej.

15. 2. 2024 |

Otvoritev Kulturne pomladi

Naši dijaki in dijakinje so pod mentorstvom profesoric Tatjane Cvetko, Mihaele Gregorc in Nataše Trdan Zager pripravili čudovit glasbeni nastop z refleksijami o umetnosti in razstavo likovnih del.

Preberi več
14. 2. 2024 |

Srednješolsko debatno tekmovanje

Na srednješolskem debatnem tekmovanju, ki je v soboto, 3. 2. 2024, pod pokroviteljstvom Banke Slovenije potekalo na Gimnaziji Ormož, se je v kategoriji novink ekipa Gimnazije Ledina (Jerneja Milavec, Manca Škrlep in Ana Šarc) prebila v finale in tam tudi zmagala. Z zmago so si punce prislužile tudi izlet v Frankfurt. Čestitke!

9. 2. 2024 |

Regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Na regijskem tekmovanju za Cankarjevo priznanje so naši dijaki dosegli naslednje rezultate:
1. in 2. letnik (mentorica Betka Pohlin)
Vinko Kosten, 2. f - bronasto priznanje
Manca Škrlep, 1. c - bronasto priznanje
3. in 4. letnik (mentorica Tatjana Cvetko)
Anaisa Sterle Laignel, 3. d - bronasto priznanje in uvrstitev na državno tekmovanje.
Vsem iskreno čestitamo, Anaisi pa želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju!

31. 1. 2024 |

Šolsko področno tekmovanje v malem nogometu

Naše nogometašice so se pred 14 dnevi z visokima zmagama (7-0, 7-1) uvrstile v polfinale šolskega področnega tekmovanja v malem nogometu.
V četrtek, 25. 1. 2024, so najprej slavile zmago proti Srednji zdravstveni šoli in se uvrstile v finale. V finalu pa so proti Gimnaziji Želimlje s prepričljivo zmago osvojile 1. mesto na turnirju.
Ponosni smo na naša dekleta in zahvala tudi vsem navijačem.

Preberi več
31. 1. 2024

Predavanje o holokavstu v Ljubljani

V ponedeljek, 22. 1. 2024, je na Gimnaziji Ledina potekalo predavanje o holokavstu v Ljubljani, predaval nam je gospod Boris Hajdinjak. Dijaki so izvedeli veliko zanimivosti o usodi ljubljanskih Judov med drugo svetovno vojno, pred tem pa so nekateri izmed njih sodelovali tudi na natečaju z naslovom "Šolski dan v preteklosti".

Preberi več
29. 1. 2024 |

Državno tekmovanje iz znanja naravoslovja

V soboto, 20. 1. 2024, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja naravoslovja, na katerega se je uvrstilo tudi 5 dijakov Gimnazije Ledina. Hana Kreže (1. g) se je med dijaki prvega letnika uvrstila na izjemno sedmo mesto in si pripisala zlato priznanje. Iskrene čestitke – Nejcu Malavašiču (2. e), Martinu Urhu (2. f), Katji Kosten (2. g) in Maticu Urhu (2. g) za sodelovanje, Hani Kreže pa za sodelovanje in zlato!

25. 1. 2024 |

Rezultati šolskega tekmovanja iz psihologije

V četrtek, 11. 1. 2024, je potekalo šolsko tekmovanje iz psihologije. Na državno tekmovanje so se uvrstile Viva Kadunc (4. f), Zala Ivanović Loparec (4. b), Nika Sodnik (4. g), Tjaša Kerpan (4. b) in Eva Majdič (3. a).
Poleg njih bronasto priznanje prejmejo še Ajda Osojnik (4. e), Zala Klančar Čas (4. b), Lana Pokorn (3. a), Zala Jenko (4. f), Ala Cvetežar (3. a), Julija Zver (4. f), Maša Tanackovič (3. g), Željka Ilić (4. e) in Tjaša Hafner Korošec (3. b).
Vsem iskreno čestitamo!

15. 1. 2024

Astronomski tabor

Po dolgoletnem premoru smo fiziki Gimnazije Ledina spet organizirali astronomski tabor. Od 1. do 3. 12. 2023 smo preživeli tri prijetne dneve in noči v CŠOD Škorpijon.

Preberi več
5. 1. 2024

Ledinska čestitka 2023

Zadnji dan pred novoletnimi počitnicami je v veliki telovadnici naše gimnazije potekala že tradicionalna Ledinska čestitka. S prireditvijo smo na netipičen način pripravili inventuro preteklega leta in hkrati obeležili dan samostojnosti in enotnosti.

Preberi več
2. 1. 2024

Vse se da, če se hoče

V jesenskih mesecih se je na razrednih urah dijakom Gimnazije Ledina predstavila gospodična Klara Krošelj. Klara je z nami delila svojo življenjsko izkušnjo, katere ključna misel je: »Nikoli ne obupaj! Vse se da, če se hoče!«.

Preberi več