<< Novice

Francosko-slovenska izmenjava

9. 6. 2023 |

Od 1. do 6. junija smo na šoli gostili 28 dijakov in dva profesorja iz francoskega mesteca Tulle. V okviru Erasmus izmenjave smo 5 dni odkrivali biotsko raznovrstnost Slovenije.

Obiskali smo ljubljanski botanični vrt, se naučili veliko zanimivega o velikih plenilcih v slovenskih gozdovih, občudovali Škocjanske jame in kraški Štanjel, se kopali v Piranu ter na Gorenjskem spoznavali značilnosti Triglavskega narodnega parka. Predvsem pa smo se veliko družili, sporazumevali v francoščini in angleščini, širili obzorja, premagovali sami sebe in stkali nepozabne prijateljske vezi. Se že veselimo septembra in drugega dela izmenjave v Franciji.

Dijaki o izmenjavi:

“Najboljša izkušnja, najlepša stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Nikoli je ne bom pozabila. Komaj čakam, da se vidimo, in upam, da ohranimo stike še dolga leta po tem. Jezik je bil najmanjši problem.” (Sofija)

“Obisk Francozov mi je polepšal leto. Nisem pričakovala, da bomo spletli toliko prijateljskih vezi.” (Katja)

“Izmenjava je definitivno izkušnja, ki je ne bom pozabila. Prisiljena sem bila zapustiti svojo cono udobja. Ponavadi se zelo težko sprostim v družbi neznancev, a tokrat mi je uspelo.” (Klara)

“Spoznali smo veliko zabavnih ljudi in prepričana sem, da jih ne bomo nikoli pozabili. Skupaj smo preživeli veliko lepih trenutkov. Poleg novih prijateljev pa smo pridobili tudi nekaj dodatnega znanja francoščine.” (Maša)

Pred ljubljanskim Magistratom
Na ljubljanskem gradu
Priprava plakatov
Delo v delavnicah
V Piranu
V Štanjelu
V Štanjelu
Degustacija slovenskih jedi
Skok v morje