<< Novice

Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

22. 5. 2024 |

Na srečanju, ki je bilo v ponedeljek, 20. 5. 2024, v Murski Soboti, je Ana Šarc (1. d) prejela zlato priznanje za nalogo "KEMBITJA: Didaktično gradivo pri pouku kemije, ustvarjeno z umetno inteligenco", ki jo je izdelala z dijakoma Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, Nikom Bregarjem in Aleksejem Laznikom; Karin Forte in Anaisa Sterle Laignel (obe 3. d) pa srebrno za nalogo "Oblikovanje kovinsko-organskih poroznih materialov s pomočjo biokompatibilnih veziv za zajem CO2".

Raziskovalna naloga Ane Šarc in dijakov iz STPŠ Trbovlje je bila prepoznana kot inovativen projekt tudi s strani Zasavske gospodarske zbornice. Nagradili so jih z zlatim priznanjem, ki so jim ga izročili na 28. svečani podelitvi priznanj inovatorjem Zasavja za leto 2024.

Nagrajeni inovatorji Zasavja za leto 2024 z mentorji
Nagrajeni inovatorji Zasavja za leto 2024 z mentorji

Raziskovanje je potovanje v neznano, kjer vsak odgovor odpira nova vprašanja. Ledinske raziskovalke so z radovednostjo, vztrajnostjo in inovativnostjo dosegle izjemna rezultata, zato jim iskreno čestitamo za uspeh in prispevek k razvoju znanosti. Obenem naj bo ta dosežek spodbuda za njihov pogum in strast pri nadaljnjem raziskovalnem delu.

Mentorja raziskovalnih nalog: Nika Cebin in Darko Košič

Prejemnici srebrnega priznanja za raziskovalno nalogo