<< Novice

III. slovensko prvenstvo v CLILiG-robotiki

29. 2. 2024 |

Ledinci so na tekmovanju v CLILiG-robotiki (Content and Language Integrated Learning in German) v ekipi z učenci OŠ Škofljica dosegli prvo mesto. Na tekmovanju so mešane ekipe osnovnih in srednjih šol pripravljale zgodbo z roboti in igrano videozgodbo v nemščini na temo: Podnebne spremembe ogrožajo človeštvo: kako lahko roboti prispevajo k varstvu podnebja?

In kako je nastal zmagovalni izdelek? Tim za nemščino (Jasna Zorko, Lina Terzić, Katja Kosten, Tian Vračar in Lana Kukar, ki je sodelovala pri pripravi scenarija) je najprej napisal zgodbo v slovenščini in nemščini. Ekipa za robotiko (Matic Jakšič in Nejc Štrakl) je nato sprogramirala in posnela robota. Ekipa za nemščino je medtem vadila izgovorjavo, izbrala lokacijo snemanja in na koncu zgodbo odigrala ter posnela.

Projekt je potekal od septembra do decembra 2023, februarja 2024 pa so se sodelujoče ekipe iz vse Slovenije srečale na podelitvi nagrad na Gimnaziji Vipava. Pokrovitelji projekta so med drugimi bili Univerza v Mariboru, Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije v Ljubljani in Goethe-Institut Ljubljana, idejni vodja pa Gerhard Hühner iz Inštituta Discimus lab.

Mentorice dijakom so bile profesorice Betka Burger (robotika), Mojca Velušček (nemščina) in Mihaela Gregorc (scenografija).

Iskrene čestitke!

Zmagovalci tekmovanja: dijaki Gimnazije Ledina in učenci OŠ Škofljica
Zmagovalci tekmovanja: dijaki Gimnazije Ledina in učenci OŠ Škofljica
Podelitev nagrad
Podelitev nagrad
Dijaki se veselijo nagrade.
Veselimo se nagrade.