<< Novice

Predstava dramske skupine Carpe diem

11. 4. 2023

Drama Naše skladišče, katere avtorica je bivša ledinka Tjaša Mislej in ki jo je dramska skupina pod mentorstvom profesorice Andreje Pavle Jurman pripravljala vse od začetka šolskega leta, je trpka zgodba o fizični in miselni ujetosti štirih delavk v skladišče hipermarketa. Članice in člani dramske skupine so nas na predstavah od torka, 4. 4., do četrtka, 6. 4. 2023, popeljali v brezperspektiven svet malega človeka, ki lahko o lepši prihodnosti le sanja, vsaj dokler je mlad, in se nas z doživeto igro globoko dotaknili.

Štiri delavke na različnih točkah vdanosti v usodo so upodobile odlične Ana Baretič (3. g), Lučka Leben (2. d), Zoja Lia Femc (3. d) in Julija Zajc (3. g), njihovo šefico Zala Klančar Čas (3. b), izgubljenega kupca Miha Kovačič (3. e), dostavljalca Žiga Perše (3. f), novinarko Polona Pavšek (3. d), direktorja in snemalca pa Grega Grabnar (3. d).

Drama Naše skladišče, ki je leta 2020 prejela nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo, je tudi eno izmed štirih besedil tematskega sklopa za maturo iz slovenščine 2024.

Foto: Bor Matko