<< Novice

Praznovanje rojstnega dne Zemlje

25. 4. 2023 | ,

Dan pred rojstnim dnem Zemlje, ki ga vsako leto obeležujemo 22. aprila, smo na Ledini poskrbeli za ozaveščanje o pomenu ohranjanja čistega in zdravega planeta. Letošnji slogan svetovnega dneva Zemlje je bil »Vlagajmo v naš planet!«.

V sivi sobi smo organizirali aktivnosti, s katerimi smo želeli opozoriti na težave, ki tarejo naš planet. Dijake in zaposlene smo povabili k ustvarjanju ledinskega travnika z barvitimi cvetlicami, ki nosijo zapis okoljskih težav, ki jih vsak posameznik zazna kot najbolj pereče in kjer je treba začeti ukrepati ter jih reševati takoj.

Ledinci so prek aplikacije Kahoot reševali okoljski kviz – nagrado so si prislužili Matej Bokal in Anej Peterlin (oba 1. f) ter Eva Jurak (2. b). Vabimo vas, da kviz rešite tudi vi.

Ker se zavedamo pomena samooskrbe s hrano, so naši vrtičkarji pripravili naloge, povezane s prepoznavanjem semen in zelišč. Praznovanje smo zaključili s pripravo ledinskega sladoleda, zamrznjenega s tekočim dušikom, in okrašenega v duhu pomladi – s cvetovi trobentic.

Dijaki prepoznavajo semena in rastline.
Priprava sladoleda s tekočim dušikom
Dijaki rešujejo kviz v Kahootu.
Papirnate rože z napisanimi največjimi okoljskimi težavami