Projekt poteka kot organizirana izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, z mislimi ali s citati. Osnovni cilj projekta je vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi. Poleg tega nas vodi tudi želja po izboljšanju medsebojnega sporazumevanja, razvijanju odgovornosti do sočloveka, medgeneracijskega spoznavanja in učvrstitvi povezovanja med posamezniki, ne nazadnje pa je pomembno tudi spoznanje, da nam knjige podarjajo tudi intimen čas samo zase.

V projektu lahko sodelujete na dva načina. Izmenjavo knjig izpeljete v svojem zavodu na dan, ki ga določite sami, ob tem pa izpostavite cilje projekta Menjaj branje in sanje. Po izvedbi nam, prosim, pošljite poročilo o projektu. Zaželene so fotografije z izmenjave. Predlagamo, da k izmenjavi poleg otrok/učencev pritegnete tudi učitelje in starše ter druge zainteresirane posameznike iz svojega okolja (npr. starostnike iz bližnjih domov upokojencev, obiskovalce dnevnih centrov, učence sosednje šole, otroke iz bližnjega vrtca).

Lahko pa se udeležite zaključnega srečanja na Gimnaziji Ledina v četrtek, 25. aprila 2019, ko bomo praznovali svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Na srečanju bodo udeleženci sodelovali v literarno-likovni delavnici in okrogli mizi, kjer bomo gostili pisatelja Žigo X. Gombača in ilustratorja ter striparja Ivana Mitrevskega ter se pogovarjali o njunem delu in sodelovanju. Da bo delo v literarno-likovni delavnici teklo gladko, udeležence prosimo, da preberejo delo omenjenih avtorjev Zgodovina Slovenije v stripu. Na koncu si bodo udeleženci izmenjali knjige s posvetili. Prireditev bo potekala predvidoma od 10.30 do 14.00. Udeležencem zaključne prireditve bomo poslali natančnejši program naknadno.