Projekt je organizirana izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, mislimi ali citati. Glavni cilj projekta je vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi. Želimo izboljšati medsebojno sporazumevanje, razvijati odgovornost do sočloveka, krepiti medgeneracijsko spoznavanje in učvrstiti povezovanje med posamezniki. Pomembno je tudi spoznanje, da nam knjige podarjajo intimen čas samo zase.

V projektu lahko sodelujete na dva načina. Izmenjavo knjig izpeljete v svojem zavodu na dan, ki ga določite sami, ob tem pa izpostavite cilje projekta Menjaj branje in sanje. Po izvedbi nam, prosim, pošljite poročilo o projektu. Zaželene so fotografije z izmenjave. Predlagamo, da k izmenjavi knjig poleg otrok/učencev pritegnete tudi učitelje in starše ter druge zainteresirane posameznike iz svojega okolja (npr. starostnike iz bližnjih domov upokojencev, obiskovalce dnevnih centrov, učence sosednje šole, otroke iz bližnjega vrtca).

Lahko pa se udeležite zaključnega srečanja na Gimnaziji Ledina v četrtek, 23. aprila 2020, ko bomo praznovali svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Za udeležence bomo pripravili literarno delavnico in pogovor s pisateljem Igorjem Karlovškom. Udeležence prosimo, da do srečanja preberejo roman omenjenega avtorja Preživetje. Na koncu si bodo udeleženci izmenjali knjige s posvetili. Prireditev bo potekala predvidoma od 10.30 do 14.00. Udeležencem zaključne prireditve bomo poslali natančnejši program naknadno.

Prijavnico pošljite do petka, 13. marca 2020, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., kjer lahko dobite tudi še več informacij.