V sredo, 23. 5. 2018, smo na Gimnaziji Ledina izvedli projekt Večerja, ki ga je razpisala Srednja šola za gostinstvo in turizem iz Centra biotehnike in turizma, Grm Novo Mesto. Cilj projekta je bil organizirati dogodek, ki bo udeležencem ostal v spominu zaradi urejenega prostora, prijetnega vzdušja, drugačnega okusa, videza ali vonja jedi. Pri projektu so sodelovale dijakinje 1. b, s katerimi smo se na govorilnih urah pogovarjale o pomenu zdrave prehrane ter bontonu pri uživanju hrane in uzavestile pomen priprave posebnih (svečanih) obrokov hrane.

Dijakinje so dekorirale eno izmed učilnic in pripravile slavnostni pogrinjek za osem oseb. Okrasile so prostor pred učilnico in ga pripravile za degustacijo tradicionalne slovenske jedi – medenega kruha. Ob kruhu so postregle limonado z ingverjem in medom. Na degustacijo smo povabile tudi dijake Gimnazije Jožeta Plečnika, ki so z dijaki Gimnazije Ledina sodelovali v ekoprojektu ob obeleževanju svetovnega dneva čebel.

Katja Malus, mentorica projekt Večerja