Ruski pisec aforizmov Mihail Genin je zapisal: »Berite knjige – nekatere so napisane ravno za to.« Res je, s knjigo se da početi marsikaj, a pravi ljubitelji knjig jih berejo, o njih razmišljajo in se včasih o njih pogovarjajo. To bomo počeli tudi na zaključni prireditvi 6. nacionalnega Unesco projekta Menjaj branje in sanje, ki bo v četrtek, 12. aprila 2018, ob 10.45 na Gimnaziji Ledina. O branju, pisanju in knjigi V napačni zgodbi se bomo pogovarjali z avtorico gospo Cvetko Sokolov, predstavnikom Založbe Miš gospodom Anžetom Mišem ter z učenci in dijaki OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, OŠ XIV. divizije Senovo in Gimnazije Novo mesto.

Projekt Menjaj branje in sanje poteka kot organizirana izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, z mislimi ali s citati. Osnovni cilj projekta je vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi. Poleg tega nas vodi tudi želja po izboljšanju medsebojnega sporazumevanja, razvijanju odgovornosti do sočloveka, medgeneracijskega spoznavanja in učvrstitvi povezovanja med posamezniki, ne nazadnje pa je pomembno tudi spoznanje, da nam knjige podarjajo intimen čas samo zase.

Prireditev pripravljajo dijaki 2. f ter mentorice Irena Ceklin Bačar, Špela Tršek, Nina Prešern, Nina Levstik in Mojca Lotrič.