Kako poimenovati vse, ki smo bodisi kot dijaki bodisi kot zaposleni zavezani tej predragi šoli na Resljevi 12? Nekatere povezuje naziv učiteljišče, druge pedagoška gimnazija, spet nekatere srednja pedagoška šola, najmlajše pa Gimnazija Ledina. Ne glede na ime mi vsi vemo, da se na Resljevi 12 že od nekdaj prepletajo odgovorno in uspešno delo ter spomina vredni medsebojni odnosi. Resljeva 12, ali kot se v sodobni potrebi po hitenju okrajša R12, je tako kaj hitro bil pripoznan kot ime kluba nekdanjih in sedanjih dijakov ter zaposlenih naše šole, ki ga ustanavljamo v prazničnem 150. letu naše šole.
S Klubom R12 želimo ohranjati pa tudi utrjevati povezanost vseh, ki nas je sooblikovala usmerjenost naše šole v iskanje najboljšega v posamezniku in družbi. Izhajajoč iz tradicije naše šole verjamem v uspešno delo Kluba R12 in se iskreno veselim dosežkov te nove oblike ledinske povezanosti.

Na svidenje!

Roman Vogrinc, ravnatelj                                                

Ste si že kdaj zaželeli prijetnega klepeta z nekdanjimi sošolci ali sodelavci, pa za to niste imeli priložnosti? Si želite v sproščenem vzdušju obujati spomine na svoja dijaška leta ali leta svojega zorenja in bogatenja za katedrom? Vas morda na Gimnazijo Ledina vežejo spomini, zaradi katerih tudi po več letih čutite pripadnost naši šoli?

Take in podobne iztočnice so v duhu povezovanja spodbudile nastanek Kluba R12, ki nagovarja k obujanju že stkanih ali nastanku novih vezi med nekdanjimi in sedanjimi ledinci. Članom te nove ledinske skupine se odpira priložnost sklepanja novih poznanstev na neformalnih srečanjih in različnih družabnih dogodkih, v prihodnosti pa nameravamo ponuditi tudi priložnosti za aktivnejše sodelovanje kot npr. prostovoljno delo na šoli, sooblikovanje šolskih prireditev, strokovnih srečanj ipd.

Želimo si, da bi Klub R12 zaživel kot središče povezovanja nekdanjih dijakov, učiteljev in zaposlenih na Učiteljišču v Ljubljani, Gimnaziji pedagoške smeri, Pedagoški gimnaziji, Srednji pedagoški šoli in Gimnaziji Ledina. Ob prijateljskem druženju, medgeneracijskem sodelovanju in medsebojnem plemenitenju izkušenj naj bi krepil pomembno vez med šolo ter člani, ki ste s svojim življenjem in delovanjem ambasadorji naše gimnazije.

Biti član skupine, v kateri se čutiš sprejetega in lahko neobremenjeno deliš svoje misli, je tisto, kar opogumlja in vedno znova pritegne.

Veselimo se vaše izpolnjene prijavnice!

Dobrodošli!

prijava v Klub R12