V soboto, 6. 4. 2019, je v Mariboru potekalo državno tekmovanje iz fizike, na katerem je Simon Godec iz 3.g prejel srebrno priznanje.

Čestitamo!

V soboto, 30. 3. 2019, je na Gimnaziji Murska Sobota potekalo državno tekmovanje iz zgodovine, na katerem je Aleš Poljanšek iz 2. f prejel zlato priznanje.

Čestitamo!

Aktiv učiteljev zgodovine

V dneh od 14. do 19. marca 2019 je potekala strokovna ekskurzija v Provanso in na Azurno obalo.
 
 

V četrtek, 21. 3. 2019, smo dobili nove kulturne ambasadorje Gimnazije Ledina. To so scenaristka in režiserka Marija Zidar, slikar in scenograf Bine Skrt ter dramaturginja Tjaša Mislej. Prireditev v Rdeči dvorani Mestne hiše sta vodila Tamara Bizilj in Martin Podlipec.

Dijaki Gimnazije Ledina tudi letos sodelujemo na festivalu sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije v Cankarjevem domu. Predstavljamo se s ciklusom grafičnih listov in slik, ki so jih izdelali dijaki razredov 2. c, 2. f, 2. g in 2. e. Vabljeni na ogled. Festival poteka od 15. do 25. aprila 2019. Program si lahko ogledate na https:///www.cd-cc.si.

Mentorica: Mihaela Gregorc

Letos so se regijskega tekmovanja iz fizike, ki je bilo 15.3.2019 udeležili dijaki Gimnazije Ledina  Urša Kumelj (3.g), David Kopitar (4.c), Žiga Arnič (4.g), Simon Godec (3.g), Filip Ignijić (3.g), Domen Vogrin (3.g) in Matevž Čadež (3.e).

Simon Godec se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 6.4. v Mariboru.

Čestitamo!

Na odru so z igro in francoščino spet blestele članice francoske ledinske dramske skupine, ki je letos tudi uradno dobila ime La Comédie pas française. V predstavi Opéra panique so marca premierno nastopile Anja Podlipnik (2. b), Lana Lazarevski (3. d), Ema Mrcina (3. d), Anamarija Valentinčič (3. d), Katarina Stražar (3. d), Ela Božič (4. f) in Isabela Rizvić (4. f). (Foto: Loti Rajič)

Mentorica: Neža Umek Podgornik

V sredo, 13. marca 2019, sta Gimnazijo Ledina na povabilo članic Bralnega kluba Ledina obiskala stripar Zoran Smiljanić in zgodovinar Blaž Vurnik, avtorja odličnega stripa Ivan Cankar: podobe iz življenja, ki je njuno drugo skupno delo. Strip, ki je nastajal več kot leto dni, prikazuje Cankarjevo življenje od rojstva do smrti, v zgodbo so vpleteni odlomki iz Cankarjevih del in pisem ter predstavljeni najpomembnejši Cankarjevi sodobniki. V iskriven pogovoru sta avtorja razložila, kako sta nastajala scenarij in risba ter kakšen je njun pogled na Cankarja.

V petek, 5. aprila 2019,  smo se v okviru nemške ekskurzije odpravili na Solnograško, kjer smo obiskali rudnik soli in Salzburg, ki je svoje razkošne dvorce in katedralo dobil ravno zaradi cvetočega trgovanja s soljo. Drugi dan smo preživeli v Münchnu, kjer smo spoznavali še bavarsko kulturo in avtomobilsko industrijo, se preizkušali v sporazumevanju v nemščini in se podali na potep po mestu. Nazaj grede smo svoja doživetja in spoznanja osvežili s kvizom na avtobusu. Za nas sta skrbeli profesorici Nadja Gliha in Alenka Vojsk.

Gimnazija Ledina vabi na podelitev priznanj kulturni ambasador Gimnazije Ledina, ki bo v četrtek, 21. marca 2019, ob 18. uri, v Rdeči dvorani Mestne hiše.

Priznanje bodo prejeli nekdanji ledinci gospa Marija Zidar, gospa Tjaša Mislej in gospod Bine Skrt. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana, gospoda Zorana Jankovića.

Vljudno vabljeni!

Ledinci smo teden dni preživeli z dijaki gimnazije Henri Parriat iz rudarskega mesteca Montceau-les-Mines. Spoznali smo, kako drugačno je življenje francoskih gimnazijcev, pogumno poskusili lokalne specialitete, kot so žabe, polži in kozji sir, si ogledali srednjeveške arhitekturne bisere (Cluny, Château de Couches), se naužili sonca na burgundskih gričih, posejanih z vinsko trto, in poskusili zdravilno vodo v Vichyju. Skratka, teden je minil v skladu s francoskim »joie de vivre«.