Na državnem tekmovanju iz znanja kemije, ki je potekalo v soboto, 13. maja 2019, na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, so si dijaki

Lana SLAPAL, 1. F,

Aleš POLJANŠEK, 2. F,

Simon GODEC, 3.G in

Pia SOTLER, 3.G

prislužili srebrne Preglove plakete.

 

Za njihov uspeh jim iskreno čestitamo!

Aktiv kemije

Ledina je z desetimi trojkami zelo uspešno tekmovala na 3 kilometrski progi. 
 
Čestitike vsem!
 

Dijaška ekipa prve pomoči naše šole je v sredo, 8. 5., na državnem preverjanju znanja dosegla odlično četrto mesto. V petek, 10. 5., pa so svoje znanje delili svojim sovrstnikom pred Gimnazijo Jožeta Plečnika ter nekoliko mlajšim, ki so naključno prišli mimo. 

 

Ledinci,

vabljeni na tutorske učne ure, ki bodo vsak torek ob 13.45 uri, v učilnici 25. 

 

Tutorji se že intenzivno pripravljajo: 

 

 

 

Na zaključnem dogodku natečaja ob obeleženju 150-letnice periodnega sistema elementov z naslovom »PERIODNI SISTEM ELEMENTOV – VČERAJ, DANES, JUTRI«, ki je potekal v petek, 26. aprila 2019, na Univerzi v Ljubljani, Pedagoški fakulteti, je ob prijetnem druženju potekala razglasitev najboljših izdelkov. Dva izdelka naših dijakov sta bila nagrajena. Najboljši izdelek je bil »Strip z zapisanim kratkim razmislekom na temo periodnega sistema«, ki ga je narisal Fedja KOVIČ iz 3. d. Drugonagrajeni izdelek je bila uglasbena pesem, ki govori o pomenu periodnega sistema. Njeni avtorji so dijaki 1. a oddelka: Jaka KAMBIČ, Ela ERČULJ in Lana PIRMAN.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Mentorica: Nika Cebin

 

V soboto, 23. 3. 2019, so se dijaki, ki so na šolskem tekmovanju iz znanja biologije dosegli največ točk, udeležili državnega tekmovanja iz znanja biologije, ki je potekalo v Mariboru.

Vsem dijakom iskreno čestitamo za udeležbo, še posebne čestitke pa gredo:

 Lani Jarić (2. E) in Tanaji Lenič (2. E), ki sta osvojili ZLATO PRIZNANJE ter Zarji Mörec (4. A) in Jonasu Podnarju (3. F), ki sta osvojila SREBRNO PRIZNANJE.

Aktiv biologije

Cris VEBER, dijak 1. d oddelka, je v natečaju projekta Ekošola »Hrana ni za tjavendan – RECIKLIRANA KUHARIJA« prejel nagrado na izboru za najboljše izdelke– za zapisane kuhinjske recepte, ki vključujejo dejstvo, da že pripravljene in nezaužite hrane (iz različnih razlogov) ne zavržemo, pač pa jo lahko z malo iznajdljivosti uporabimo za pripravo novih jedi.

 

Mentorica: Nika Cebin

 

 

 

100 m prosto
1. Mesto: Alishan Salihi 4.g
3. Mesto: Panič Luka 4.a

50 m prsno:
1. Mesto: Žiga Arnič 4.g

 

 

8. dan
 
Kot obljubljeno vam ponovno sporočamo
in o zaključku našega popotovanja po pravljični Skandinaviji poročamo.
Vozili smo se ure in ure po nemških in avstrijskih cestah,
na počivališčih pa uživali ob okusnih prestah.
Ponoči smo se v mrzlo Slovenijo vrnili
ter se voznikoma, vodiču in profesorjem za zabavno in varno pot zahvalili.
Kljub utrujenosti in zaspanosti pa smo veseli,
da smo srečno domov prispeli.
Draga Skandinavija, najlepša ti hvala,
za vedno boš v našem spominu ostala.
 
Dijakinje 3. b
 
 

LJUBLJANA, 26. 3. 2019

 2. MESTO - EKIPNO

ROK TRTNIK, 3. E

DAN DVORNIK, 2. G

1. MESTO - POSAMIČNO

ROK TRTNIK, 3. E

 

ČESTITAMO!!!

AKTIV ŠVZ

Skandinavija 3. dan

Po obilnem (slastnem) zajtrku smo zapustili København ter se odpravili proti otoku Fyn oz. mestu Odense. Med potjo smo prečkali kar 18 km dolg most. V Odenseju smo čas namenili H. C. Andersenu in se prepustili čaru njegovih pravljic. Na povratku smo se ustavili v mestu Roskilde, kjer smo obiskali muzej rocka Ragnarock. Nadaljevali smo z vožnjo proti Helsingorju, vmes pa smo si ogledali tudi dvorec Fredericksburg. V Helsingorju smo si ogledali grad Kronborg oz. Hamletov dvorec Elsinore, kjer so nas prijetno presenetili profesorji z vodnikom - odigrali so kratek prizor iz Hamleta in dokazali tudi svoj igralski talent. Nazadnje smo s trajektom prečkali morje in tako prispeli na Švedsko ter končali naše dvodnevno popotovanje po Danski.

2. c