Dijaki 1.G so se učili E-cikliranja

 

V sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki je družba ZEOS, d.o.o. v sredo, 7. marca 2018, izpeljala z dijaki 1.G oddelka v okviru razredne ure EKO delavnico z naslovom E-odpadki in naše okolje. Dijaki so se na dogodku na zabaven in zanimiv način spoznali z e-odpadki in odpadnimi baterijami ter vsemi lokacijami za njihovo oddajo.

 

Mlade je popeljal v svet E-cikliranja (recikliranja e-odpadkov) informativen kviz, poleg tega so izdelovali zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Na koncu dogodka so iskali tudi slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

 

  • Razmišljaj z glavo, varuj naravo, E-cikliraj!
  • E-cikliraj in po čisti naravi bicikliraj!
  • E-cikliraj vedno, da ne bo za potomce življenje bedno!
  • E-cikliraj z nami tudi ti, da pri hiši čim manj bo smeti!

    

Na delavnici so dijaki vneto sodelovali in pokazali svoj izjemen timski duh, saj so skupaj izdelali tudi na pogled lepe plakate, prav tako pa so ob zaključku izpostavili nekaj pomembnih informacij, ki so jih na novo pridobili na dogodku, kot npr., da se v 500-ih prenosnih telefonih skriva toliko zlata, da bi iz njega lahko naredili en zlat prstan.

Več fotografij z delavnice je na spodnji povezavi:

https://www.flickr.com/photos/eodpadki/albums/72157666508705128

Dijakom sta bili na dogodku v pomoč moderatorki Urša Dolinšek in Branka Biček Bizant iz družbe ZEOS, d.o.o..