Uradne ure v času zimskih počitnic bodo v četrtek, 22. 2. 2018, od 9:00 do 11:00. 

V počastitev slovenskega kulturnega praznika smo v torek, 13. 2. 2018, na Gimnaziji Ledina gostili pisateljico, pravljičarko in nekdanjo ledinko gospo Darinko Kobal. S pripovedjo nas je popeljala v svoja najstniška leta in nas spodbudila k razmišljanju o trenutkih, ki nam spremenijo življenje.

 

Želimo vam prijetne praznike, novo leto pa naj prežene tudi najmanjše skrbi in izpolni vse upe.

 

Roman Vogrinc, ravnatelj

Vabimo vas na predavanje o medu, ki bo v četrtek, 14. decembra 2017, ob 13. uri v učilnici 115. Predavala bo strokovnjakinja s Čebelarske zveze Slovenije, gospa Andreja Kandolf Borovšak.
Predstavila bo pridelavo medu in njegovo zgodovino, vrste medu, njegovo uporabo ter izdelke (matični mleček, cvetni prah, propolis, kreme, mazila za ustnice ... ter novosti, kot sta medenka in medeni parfum).
Predavanje bo trajalo predvidoma eno šolsko uro.

Vljudno vabljeni!

Aleš POLJANŠEK, dijak 1. F oddelka, si je na državnem tekmovanju iz naravoslovja (iz znanja biologije, fizike in kemije) prislužil SREBRNO priznanje.

Iskrene čestitke!

V torek, 12. decembra 2017, ob 13.30 bo v učilnici 115 šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje. 

Čas pisanja bo 90 minut.

Kajenje je socialni in zdravstveni problem. To vedo tudi kadilci. Sprva je to navada, ki lahko hitro preraste v kompulzivno vedenje. Kadilci poznajo škodljive učinke, manj pa se zavedajo stroškov razvade, vendar enostavno ne morejo prenehati.

Opustitev kajenja je vse prej kot preprosta, zato so potrebni širša podpora, spodbuda in razumevanje okolice.

O kajenju oziroma nekajenju so razmišljali tudi dijaki 2.D.

 

 

Več o spremembah po opustitvi kajenja in nevarnostih pasivnega kajenja lahko preberete spodaj.

Dobitniki bronastega priznanja iz naravoslovja za šolsko leto 2017/18 so naslednji dijaki:

  1. Aleš POLJANŠEK, 1.F
  2. Veronika PLUT, 1.G
  3. Brin TOMC, 1.E
  4. Simon GODEC, 2.G
  5. Pia SOTLAR, 2.G
  6. Lucija TEKAVC, 2.G

 

Na državno tekmovanje sta se uvrstila Aleš POLJANŠEK in Simon GODEC. Vsem dobitnikom bronastega priznanja iskreno čestitamo, Alešu in Simonu pa želimo veliko nadaljnjih uspehov.

 

Aktivi biologije, fizike in kemije

 

Državno tekmovanje iz naravoslovja bo v soboto, 20. januarja 2018, na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani.

 

 

Dijaki 1.G smo si postavili cilj, da v veselem decembru presenetimo vrtčevske otroke tako, da jim v šoli pričaramo praznično vzdušje na nekoliko drugačen način.

Po vzpostavljenem kontaktu z Vrtcem Ledina nas je v torek, 19. 12., obiskala prisrčna skupina predšolskih otrok skupaj z vzgojiteljicama.  

Najprej so se otroci posedli na blazine in prisluhnili pravljici, ki jo je prebrala ena izmed dijakinj. Potem so ob naši pomoči in sodelovanju izdelali čudovite okraske za svoje božično drevo. Pri delu so se zabavali, z nami so prepevali božično-novoletne pesmi, a obenem bili zelo ustvarjalni. Temu je sledila eksperimentalna delavnica, ki smo jo pripravili dijaki. Otroci so bili  nad izvedenimi poskusi navdušeni, še posebno se jim je vtisnila v spomin »zobna pasta za slone«. Na koncu smo jih za njihovo sodelovanje nagradili s sladoledom, ki smo ga pripravili sami in ga zamrznili s tekočim dušikom. »Uh, kako je bil slasten! Njam, njam!«

Otroci so izžarevali veselje in zadovoljstvo ob našem skupnem druženju ter nam v zahvalo »zarepali« pesmico.

Uspeli smo pripraviti nepozaben praznični dogodek za predšolske otroke, pri čemer smo se z njimi na prijeten in simpatičen način tudi medgeneracijsko povezali.