Skandinavija 3. dan

Po obilnem (slastnem) zajtrku smo zapustili København ter se odpravili proti otoku Fyn oz. mestu Odense. Med potjo smo prečkali kar 18 km dolg most. V Odenseju smo čas namenili H. C. Andersenu in se prepustili čaru njegovih pravljic. Na povratku smo se ustavili v mestu Roskilde, kjer smo obiskali muzej rocka Ragnarock. Nadaljevali smo z vožnjo proti Helsingorju, vmes pa smo si ogledali tudi dvorec Fredericksburg. V Helsingorju smo si ogledali grad Kronborg oz. Hamletov dvorec Elsinore, kjer so nas prijetno presenetili profesorji z vodnikom - odigrali so kratek prizor iz Hamleta in dokazali tudi svoj igralski talent. Nazadnje smo s trajektom prečkali morje in tako prispeli na Švedsko ter končali naše dvodnevno popotovanje po Danski.

2. c

Skandinavija 2. dan

Na zgodnje torkovo jutro smo se vkrcali na trajekt, ki nas je popeljal do Danske. Z avtobusom smo se odpeljali do mesta København, kjer smo si ogledali vse pomembne znamenitosti. Začeli smo z Novim trgom in se sprehodili do spomenika škofa Absalona, ki velja za ustanovitelja mesta. V bližini stoji tudi grajska cerkev, zgrajena po vzoru Panteona v Rimu. Nato smo imeli 2 uri časa, da si na najdaljši evropski nakupovalni ulici Strøget kupimo razne spominke in tudi kaj za pod zob. Sledila je prijetna vožnja z ladjico po rečnih kanalih, mimo pisanega, starega pristanišča Nyhavn. Za zaključek smo si ogledali še kip Andersenove Male morske deklice in se po prehojenih 20 kilometrih veseli odpravili na slastno večerjo v hostel.

Nika in Petra 2. b

 

 Skandinavija 1. dan

Danes, 22. 4. 2019, na praznični dan, smo se popoldne zbrali v Ljubljani. Polni pričakovanj in začetnega navdušenja smo sedli na avtobus ter se podali na dolgo pot proti Danski. Na avtobusu smo se pogovarjali, poslušali glasbo, nekateri so spali, predvsem pa smo se družili s sovrstniki. Na vsakih nekaj ur smo se ustavili in naredili krajši postanek. Dan smo zaključili s filmom in upanjem, da se bomo med nočno vožnjo čim bolj naspali, saj nas jutri čaka ogled največjega mesta na Danskem. 

Špela, 2. B