Dijaki 1.G smo si postavili cilj, da v veselem decembru presenetimo vrtčevske otroke tako, da jim v šoli pričaramo praznično vzdušje na nekoliko drugačen način.

Po vzpostavljenem kontaktu z Vrtcem Ledina nas je v torek, 19. 12., obiskala prisrčna skupina predšolskih otrok skupaj z vzgojiteljicama.  

Najprej so se otroci posedli na blazine in prisluhnili pravljici, ki jo je prebrala ena izmed dijakinj. Potem so ob naši pomoči in sodelovanju izdelali čudovite okraske za svoje božično drevo. Pri delu so se zabavali, z nami so prepevali božično-novoletne pesmi, a obenem bili zelo ustvarjalni. Temu je sledila eksperimentalna delavnica, ki smo jo pripravili dijaki. Otroci so bili  nad izvedenimi poskusi navdušeni, še posebno se jim je vtisnila v spomin »zobna pasta za slone«. Na koncu smo jih za njihovo sodelovanje nagradili s sladoledom, ki smo ga pripravili sami in ga zamrznili s tekočim dušikom. »Uh, kako je bil slasten! Njam, njam!«

Otroci so izžarevali veselje in zadovoljstvo ob našem skupnem druženju ter nam v zahvalo »zarepali« pesmico.

Uspeli smo pripraviti nepozaben praznični dogodek za predšolske otroke, pri čemer smo se z njimi na prijeten in simpatičen način tudi medgeneracijsko povezali.