VODA, NAŠA DOBRINA

                                                            
                          

V projekt Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope 2016 je vključena Gimnazija Ledina na temo: VODA, NAŠA DOBRINA s sledečimi aktivnostmi:

 1. Voda v ljudskem slovstvu in glasbi – Ob bistrem potoku je mlin
  Aktivnost dijakov pri pouku slovenščine – preučevanje motiva oziroma teme vode v ljudskem slovstvu, predvsem ljudski pesmi, izbor pesmi za »Mini koncertne napovednike«. Medpredmetna povezava slovenščina, likovna umetnost, glasba. Dijaki ob štirih izbranih ljudskih pesmih (Ob bistrem potoku je mlin, Dekle je po vodo šlo, Po jezeru bliz Triglava, Pleničke je prala) literarno in likovno poustvarjajo.

  Mentorice: Tatjana Cvetko, Marjetka Kozmus, Nina Levstik

 2. Lastnosti vode in njen pomen v vsakdanjem življenju iz različnih vidikov
  To je delavnica, ki je namenjena dijakom prvih letnikov. Zasnovana je na vsestranskem pristopu učenja v sodobnem splošnem izobraževanju na zanimiv in zabaven način (aplikacija eksperimentalnega dela). Usmerjena je k pridobivanju ključnih sposobnosti in veščin, ki jih ljudje danes in v prihodnosti potrebujemo, da bi kot državljani živeli na odgovoren, solidaren in trajnostni način.
  Enourna delavnica je izvedena v okviru pouka oziroma laboratorijskih vaj pri predmetu kemija.

  Mentorica: Nika Cebin

Več o  aktivnostih na tematiko VODA, NAŠA DOBRINA, ki bodo predstavljene 25. marca  2016 na info točki Mestne občine Ljubljana, si lahko preberete tukaj.

Povezava za spletno stran VODA, NAŠA DOBRINA (Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope 2016):

http://voda-nasa-dobrina.weebly.com


Gimnazija Ledina bo aktivnosti na tematiko VODA, NAŠA DOBRINA predstavila tudi na info točki Mestne občine Ljubljana, 25. marca 2016.

•     »Mini koncertni napovedniki s harmoniko« (igranje izbranih zgoraj omenjenih ljudskih pesmi).

•    Plakat oziroma razstava s predstavitvijo likovnih in literarnih del dijakov.

•    Fizikalno-kemijske lastnosti vode bodo prikazane s posnetimi eksperimenti, ki jih izvajajo dijaki 1. letnika (v obliki kratkega filma).

•    Poraba vode v kmetijstvu pri proizvodnji dobrin (bombaža, žita, kave, paradižnikov in soje) bo prikazana v obliki kratkih posnetkov in PP predstavitve (v živo).

DOBRODOŠLI!

Nekaj utrinkov:

več na http://voda-nasa-dobrina.weebly.com