Uradne ure na Gimnaziji Ledina v času od 11. 7. 2017 do 16. 8. 2017 bodo vsak torek 9.00 do 11.00 in v  petek 11. 8. 2017, ter v ponedeljek 14. 8. 2017 od 9.00 do 11.00.

Znani so rezultati literarnega natečaja (Ne)smisel šole, ki je potekal v okviru praznovanja 150-letnice Gimnazije Ledina. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi

 

Gostinstvo Andrej Šumi

Obvestilo !

Kuhinja bo v času od 14.6. do 22.6. ZAPRTA .

Dne 23.6. 2017 bo delovni čas  od 8.00. do 10.00 h za vsa vprašanja oz.
VPLAČILA PREOSTALEGA DOLGA ZA MALICO.

Starši lahko dolg poravnajo tudi na TR.podjetja:

Gostinstvo Andrej Šumi s.p.
Alpska cesta 52
4248 Lesce

Št. TR:  SI  56 0510 0801 3042 224
Sklic 00
S pripisom za katerega dijaka/dijakinjo gre.

Originalno obvestilo.


Obvestilo!


Prosimo dijake, ki so predplačniki na dijaško malico, da obvestijo starše, da bomo ostanek predplačila za dijaško malico vračali  po 30.6.2017 na transakcijski račun, ki ga morajo pisno dostaviti  do 30. 6.2017 na:
 e-pošto:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Podatki ki jih starši pripišejo so:


ŠT.TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA
IMETNIK,
NASLOV,
VRAČILO ZA KATEREGA DIJAKA,
RAZRED.

Preostanek se ne prenaša v naslednje šolsko leto .
Uspešen zaključek šolanja vam želi Gostinstvo Andrej Šumi s.p.

Originalno obvestilo.


 

V ponedeljek, 12.6., smo dijakinje in dijaki 1. f oddelka dodali svoj košček v mozaik prizadevanja za čistejšo prestolnico. Nekaj utrinkov smo v objektiv ujeli tudi za vas.

 

Po izjemno uspešnem koncertu na festivalu Junij v Ljubljani 2016 je bil Big band Orkestra Slovenske vojske s 120-članskim dekliškim zborom letos znova povabljen, da nastopi na omenjenem festivalu. Še več, organizatorji so želeli, da pripravijo otvoritveni koncert 8.junija 2017.
Priprava združenega zbora je bila zaupana zborovodkinji Marjetki Kozmus, ki je s pevkami Gimnazije Ledina in Škofijske klasične gimnazije mnogo popoldnevov vadila priredbe skladb kultnih rock skupin (Metallica, Pink Floyd, Radiohead, Big foot mama) pa tudi slovenske in makedonske ljudske pesmi.
Dekleta so odpela vrhunsko in povsem zasluženo prejela mnogo pohval.
 

Ob 150-letnici Gimnazije Ledina bo v okviru zaključne prireditve v ljubljanski Operi, ki bo 19. 10. 2017, s šolo sodeloval tudi bivši ledinec Tibor Mihelič Syed, član zasedbe Katalena, skupine sodobne slovenske popularne glasbe, ki ustvarja skladbe med tradicionalnim in urbanim. Z dijaki, pevci in instrumentalisti, ledinskimi ustvarjalci in talenti bo izvajal delavnice sodobne popularne glasbe.

Zaključna produkcija tega dela bo kot eden izmed vrhuncev zaključne prireditve v Operi s skupinskim nastopom glasbenikov in plesalk ledinskih Sokolčič.

Pripravi in izvedbi se bo pridružila tudi naša profesorica Nataša Korošec, ki bo nastop koreografsko uskladila in vodila priprave Sokolčic.

Uvodni sestanek za vse dijake, ki vas zanima sodelovanje z vrhunskim glasbenikom in našo koreografinjo, bo v torek, 13. 6. 2017, ob 12.10 v telovadnici.

(V kolikor ste ta dan na zaključnem nagradnem izletu, bomo za vas organizirali naknadni sestanek.)

Vsi ledinski pevci, instrumentalisti in plesalci vabljeni, da se do jutri, 13. 6. 2017, prijavite pri Nataši Korošec ali ravnatelju.

 

                                                                                                                              Roman Vogrinc
                                                                                                                               ravnatelj

V petek, 2. junija 2017, se začenja 9. Znanstival. To je brezplačni dogodek, ki je namenjen vsem in zasnovan pod okriljem Hiše eksperimentov. Z njim Ljubljana in s tem tudi Slovenija zaživita v znamenju radovednosti, izzivov, vprašanj in eksperimentiranja. V Vrtu eksperimentov bo sodelovala tudi naša šola. Na stojnici, ki bo v soboto, 3. junija, in nedeljo, 4. junija, med 10.00 in 18.00 na Stritarjevi ulici v Ljubljani (med Prešernovim trgom in Mestno hišo), se bomo ledinci predstavili s projektom Hrana in trajnost, ki ima poudarek na ekstra deviškem oljčnem olju slovenske Istre. Predstavili bomo njegovo uporabo v kozmetiki in kulinariki ter njegov varovalni učinek, ki je posledica visoke vsebnosti biofenolov (antioksidantov).

Več o Znanstivalu 2017 in njegovem programu najdete na spodnjih naslovih:

Znanstival: www.znanstival.si

Vrt eksperimentov: http://www.znanstival.si/vrt.htm

 

Toplo vabljeni, da se Znanstivala udeležite in nas obiščete!

Dijaki Gimnazije Ledina so se 17.5.2017 udeležili 5. Unescovega teka mladih na Ptuju.

 

Dragi Ledinci,

 

vabimo vas, da izpolnite anketo o šolski prehrani. Ker bi radi poznali tudi vzroke, zakaj nekateri ne malicate v šoli, prosimo, da anketo izpolnite vsi.  Najdete jo v naši spletni učilnici, v predmetu ŠOLA IN RAZREDI, rubrika ŠOLSKA MALICA.

Odgovore zbiramo do petka, 26. 5. 2017.

 

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav

            

                                                                          Roman  Vogrinc

                                                                               ravnatelj

 

DAN SOSEDA:
Vrtec Ledina in Gimnazija Ledina 
 
Druženje na igrišču je bilo prijetno in zabavno.
 
1. C dekleta, 
prof. Korošec in prof. Tomac
 
TEJA SLANA, 3.F
 
1. mesto na srednješolskem DP v lokostrelstvu (ukrivljeni lok)
 
Čestitke!!!
 

Takoj po prvomajskih počitnicah se nas je šest ledink (dijakinje Amalia Felicijan, Lana Garin, Manca Medved, Isabela Rizvić, Rea Zupin in mentorica Neža Umek Podgornik) namesto v šolo odpravilo na dolgo pot proti majhnemu mestecu Orthez na jugozahodu Francije. Tam smo na mednarodnem gledališkem festivalu Pantomimes zastopale slovenske barve s francosko predstavo Musée haut, musée bas. Festivala so se udeležili še mladi iz Egipta, Tunizije, Španije, Romunije in Makedonije. Francozi so se izkazali kot izredno dobri gostitelji, kjer smo se kmalu počutile kot doma. Naše bivanje v Franciji si bomo med drugim zapomnile po sproščenosti, kreativnosti, spoznavanju novih kultur, piknikih, kopanju v Atlantiku, kokoškah in smrdljivih sirih.