Dijaki ekokrožka bodo v sredo, 22. novembra 2017, ob 18. uri v Kulturnem centru na Tržaški cesti 32 na Vrhniki, prisostvovali predavanju z naslovom »Dom brez odpadkov«. Predavala bo ga. Katja Sreš, ki je članica društva Ekologi brez meja.

Vsak od nas ustvari v povprečju 1,3 kg odpadkov na dan, kar pomeni na letni ravni skoraj pol tone odpadkov. Na predavanju bomo spoznali, kje vse nastajajo odpadki v naših domovih in zakaj. Naučili se bomo, da lahko s premišljenim nakupovanjem, ponovno uporabo in popravili prihranimo čas in denar. Izvedeli bomo, kje lahko nakupujemo brez embalaže, kje si lahko izposodimo vrtalnik, ki ga potrebujemo le nekajkrat na leto, in kje si lahko izmenjujemo oblačila.

 Vabljeni, da se nam na predavanju pridružite! Vstop je prost!

 Več o evropskem tednu zmanjševanja odpadkov lahko preberete tu.

V četrtek, 16. 11. 2017, bodo na šoli od 17.00 do 18.00 skupne govorilne ure. Razpored učiteljev po učilnicah bo objavljen istega dne na oglasnih deskah šole.

Spremenjen je datum obveznega zdravstvenega pregleda za 1. skupino dijakov 3.G oddelka, ki naj na pregled pridejo ob 14.00 (in ne ob 12.45). Popravek je viden tudi na oglasni deski šole v I. nadstropju.

Objavljen je datum sistematskega zdravstvenega pregleda za 1.E in 1.G oddelek. Ogledate si ga lahko s klikom tukaj.

V četrtek, 26. oktobra 2017, je na Ledini v sklopu praznovanja 150-letnice šole potekala okrogla miza z naslovom R123 (R12 – Resljeva cesta 12, R123 – dijakom se na Ledini znanje potencira). Ob tej priložnosti smo na našo šolo povabili uspešne naravoslovce, ki so v svoji mladosti ''gulili'' ledinske klopi. To so: Simon Hawlina, Martin Vodopivec, Jernej Markelj, Matjaž Ličer in Aljoša Bavec. Skupaj smo preživeli zanimivo dopoldne, saj so gostje na okrogli mizi spregovorili o svojih dijaških letih in o svoji poklicni. Martin Vodopivec in Matjaž Ličer sta nam v delavnicah prikazala še, s čim se ukvarja oceanografija.

Srečanje se je zaključilo s podelitvijo nagrad najboljšim fotografijam, prispelim na fotografski natečaj Narava v objektivu. Prvo mesto je zasedla Maša Medica, drugo Marko Milohnić in tretje Tjaša Švigelj. Iskrene čestitke nagrajencem.

 

 

Uradne ure v času jesenskih počitnic bodo v četrtek, 2. 11. 2017, od 9.00 do 11.00 ure.

Znani so rezultati natečaja naravoslovne fotografije »Narava v objektivu«, ki je potekal v okviru praznovanja 150-letnice Gimnazije Ledina. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

 

 

Vabimo vas, da si slavnostno prireditev ob 150-letnici Gimnazije Ledina v ljubljanski Operi v četrtek, 19. 10. 2017, ob 18.00 ogledate prek spodnje povezave:

https://livestream.com/zivo/GimnazijaLedina150let

 

V petek, 20. oktobra 2017, praznujemo DAN ŠOLE. Ta dan ne bo pouka in drugih šolskih dejavnosti.

Želimo vam prijeten petek!