Kemijski krožek bo ponovno nadaljeval z delom ta četrtek, 30. marca. Dobimo se na znanem kraju (44) kot običajno (po 7. uri - 14 h). Poskusili bomo ...

Vabljeni k ogledu kratkega ekofilma ledincev, ki je nastal v okviru mednarodnega projekta Ekošole "Live and eat responsibly" z naslovom VPLIVAJ na SVET DRUGAČE!

Film je dostopen na naslovu

https://www.youtube.com/watch?v=M6mDBflZFgo&feature=youtu.be

Mentorice: Nika Cebin, Bojana Petrin in Petra Špiletič Latin

Šolska dramska skupina CARPE DIEM vas toplo vabi na svojo letno predstavo, ki bo v ponedeljek, 27. marca, ob 13.30 in 17.00 v KUD France Prešeren.

Igra VAS LAHKO ZAPELJEM? je priredba po besedilih Mateje Perpar, sodelujejo pa dijaki: Eva Bartol, Polona Čebular, Amalia Felicijan, Sara Ilievska, Urh Kočar, Veronika Lazarević, Lara Rajhard in Klara Vrbinc.

Mentorica: Andreja Pavle Jurman

 

Kampanja Pozor(!)ni za okolje je tudi v šolskem letu 2016/2017 dijake spodbudila h gibanju za zmanjševanje ogljičnega odtisa. Tekom leta so dijaki izvedli številne ekoaktivnosti, ki so jih zabeležili v vizualni obliki in jih nazadnje združili v svoje EKOfilme. Ti so edina ocenjevana aktivnost letošnje kampanje, najboljši EKOfilm pa bo izbran s pomočjo všečkov obiskovalcev na spletni strani in točk strokovne komisije.

V okviru sodelovanja v kampanji POZOR(!)ni za okolje smo tudi ledinci posneli katek ekofilm z naslovom Ledinski EKOlajf, ki prikazuje različne aktivnosti na okoljskem področju v tekočem šolskem letu. Priporočamo se za všeček, ki je dostopen na

 http://www.pozornizaokolje.si/eko-filmi (Gimnazija Ledina).

Hvala za tvoj všeček!

Dijaki Gimnazije Ledina so tudi letos sodelovali pri projektu Frankofonija, ki ga vodi in koordinira Zavod RS za šolstvo ob podpori Ministrstva za izobraževanje znanost in šport ter Francoskega inštituta v Sloveniji. Osrednja tema letošnjega 19. Frankofonskega dne je bila francoščina na različnih kontinentih. Ledina je tokrat zastopala barve francosko govoreče kanadske province Québec. Pred festivalom so obiskovalci lahko obiskali stojnice posameznih frankofonskih dežel, na odru pa so  učenci, dijaki in študenti skozi igro, ples in petje predstavili značilnosti izbrane dežele. Francoski ledinski zborček je s pesmijo Blanc mercredi kanadske pevke Caracol navdušil občinstvo. Chapeau!
Mentorica Neža Umek Podgornik

 

TOREK, 14. 3. 2017
Prvi dan našega evropskega potovanja smo preživeli v čarobni Mali Franciji - starem delu Strasbourga, popoldan pa smo obiskali srce evropske demokracije - Evropski parlament.
Dobrodošlico sta nam izrekla slovenska evropska poslanca, ga. Fajon in g. Bogovič. Predstavila sta nam svoje delo, ostal pa je tudi čas za vprašanja ledincev o aktualnih dogodkih v EU in po svetu. Po pogovoru smo se odpravili v glavno sejno dvorano, prisluhnili debati ostalih poslancev in na lastni koži občutili politično atmosfero. Ogled smo končali s skupinsko sliko pod evropskimi zastavami. Slovenska je še posebej lepo zaplapolala.
Po naporni nočni vožnji in natrpanem urniku smo z užitkom zmazali odlično francosko večerjo. Zdaj pa smo že na poti proti novim dogodivščinam.

 

Na dan števila PI, 14. 3., je na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani potekala že tradicionalna recitacija števila PI. Letos sta nas odlično zastopala Matej Novoselec iz 1. g in Jaša Volk iz 3. b. Matej je s 590 povedanimi decimalkami števila PI dosegel tretje mesto, Jaša pa je z 270 decimalkami osvojil 6. mesto. 

Čestitamo!

Aktiv matematikov

 Dijaki naše gimnazije so na sejmu Altermed v Celju predstavili projekt mednarodne izmenjave z dijaki z Nizozemske »Food and Sustainability Thrive« (FAST) (Hrana in trajnost) ter »Sladkanje hrane z uporabo različnih sladkorjev«.

Na natečaju Eko-paket so dijaki prvega letnika pod vodstvom mentorice Mihaele Gregorc prejeli drugo nagrado za projekt “Makete prostorskega oblikovanja”.

Čestitamo!

Včeraj, 8. 3., so na šoli že četrtič odmevale decimalke števila Pi. Tokrat jih je največ zrecitiral Matej Novoselec iz 1. g, in sicer 548, in s tem dosegel nov šolski rekord. Državne recitacije na dan števila Pi, 14. 3., na Fakulteti za matematiko in fiziko se bosta poleg Mateja udeležila še Jaša Volk iz 3. b in Domen Vogrin iz 1. g. 

Aktiv matematikov

Šolsko tekmovanje iz znanja španskega jezika bo v petek, 10.3., v učilnici 113. Vabljeni dijaki 3. letnika.

Objavljen je urnik sistematskih zdravstvenih pregledov za dijake 1. letnika, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Ledina, London, Oxford, svet. Kar na Potterjevi metli.
Imamo se čudovito.